Varor: 0
Total: 0 kr
Till kassan
Inspiration
Vintillbehör
Vinglas
Linnedukar
Designporslin
Keramik
Matbestick
Köksredskap
Heminredning

Startsidan
Om oss
Till kassan
Köpvillkor
Leveransstatus
Showroom
Varumärken
Kontakta oss
Press
Hitta fine wine
Vin och mat matchning
Byt till mobilsida
Change to english
Betalningssätt:


Faktura och
delbetalning

Press

Bilder och utlåning av produkter för press

Vi mejlar gärna högupplösta produktbilder eller lånar ut några av våra produkter för fotografering. Klicka på kontakt i menyn till vänster och beskriv dina behov.

För bloggare

Du får gärna använda våra bilder i din blogg. Om du vill ha dem högupplösta klicka på kontakt i menyn till vänster och beskriv vad du behöver.

Källhänvisning

Om du vill använda våra bilder gäller, för såväl press som bloggare, att www.finewineandtable.se anges som källa.


Pressmeddelande

2014-07-04

Tidigare Teliachefen Anders Igel lanserar app för matchning av mat och vin.


Tidigare Teliachefen och sommelier Anders Igel lanserar en av världens mest avancerade sommelierbaserade och algoritmstyrda appar för matchning av mat och vin.


Det finns många situationer när man snabbt vill ha ett professionellt svar på vilket vin som passar till maten. Middagsplanering, restaurangbesök, besök i Systembolagsbutiken eller diskussion med vännerna är sådana exempel.

Maten beskrivs med dess tillagningsmetod och tillbehör och appen visar vilka vinstilar som passar. För varje vinstil visas även lämpliga högkvalitetsviner.

Appen fungerar som en sommelier tänker men kan hantera miljoner kombinationer samtidigt och professionellt. Den är enkel att använda för vinälskare såväl som för connoisseurer.

Appen är gjord för iPhone och kostar 38 kronor. Den finns i en svensk och en engelsk version.

– Vi gör denna ambitiösa satsning för att vi vill göra matchning av mat och vin lättillgänglig, säger Anders Igel, sommelier och vinansvarig på Fine wine & table.

Mer om Fine wine & table: https://www.finewineandtable.se

Anders Igel kan nås genom att mejla info@finewineandtable.se
Ange telefonnummer för att bli uppringd.

PDF av Pressmeddelande


Pressmeddelande

2011-04-18

Förre Teliachefen Anders Igel lanserar vinsajten Fine wine & table och introducerar helt nytt sätt att handla vin på nätet med leverans via Systembolaget.


Förre Teliachefen och sommelier Anders Igel lanserar vinsajten Fine wine & table och introducerar ett helt nytt sätt att söka och handla vin på nätet i Sverige. Genom att samarbeta med över 50 importörer erbjuds ett osedvanligt brett sortiment av vin med erkänd hög kvalitet, s.k. fine wine. Omfattande undersökningar och en oberoende ställning möjliggör ett urval av endast de bästa vinerna. Sajtens stora utbud, de nya sökmöjligheterna och en beställningsservice med leverans till valfri Systembolagsbutik underlättar för vinkonsumenten att hitta och få tag på riktigt bra viner.


Under senare år har många vinsajter dykt upp på nätet, där man kan beställa vin för hemleverans. På det viset går man förbi de svenska importörerna och Systembolaget. Fine wine & table är först med att göra tvärtom. Genom att samarbeta med över 50 svenska importörer och ombesörja leverans via Systembolaget, kan ordinarie trygga leveranskanaler användas. Eftersom distributionsrättigheterna i Sverige till de flesta bra viner finns hos de svenska importörerna, kan också ett osedvanligt brett sortiment av fine wine från världens alla hörn tillhandahållas, även viner som inte finns i Systembolagets sortiment. Genom sin oberoende ställning kan Fine wine & table begränsa urvalet av viner till de som man anser håller måttet utan påverkan av importörer.

Urvalet bygger på omfattande undersökningar på sommeliernivå med lokala besök, vinprovningar och uppgifter från många olika källor. I vinvärlden finns många vilseledande eller åtminstone överdrivna eller undertryckta omdömen, varför intryck många gånger måste filtreras kraftigt. Bland dyra viner finns de som inte alltid kan kallas fine wine och bland mindre dyra viner finns fine wine gömda i mängden av inte lika bra viner.

Många konsumenter vill betala högst 150 kronor för att köpa hem ett vin, men betalar gärna minst det dubbla på krogen. Fine wine & table tror att många konsumenter kan tänka sig att betala krogpriser för att köpa hem riktigt bra viner om man bara visste vilka. Urvalet hos Fine wine & table är oberoende av pris och därför finns där många dyra viner men också en del viner mellan 200 och 500 kronor som håller hög klass. Priserna är Systembolagets priser.

Fine wine & table ger den vinintresserade konsumenten flera olika möjligheter att söka sitt vin, mer eller mindre avancerade beroende av kunskap. Vin som passar till maten är ett exempel. God mat och vin i måttlig omfattning är en njutning. Fine wine & table har inte sett någon annan sajt möjliggöra automatisk sökning av vin till maten, där man själv styr mattyp, tillagningssätt och tongivande tillbehör som påverkar vinvalet.

–Vi gör denna okonventionella och ambitiösa satsning på Fine wine & table för att vi tycker att det är roligt att dela med oss av vår kunskap om var man hittar världens riktigt bra viner och för att underlätta för den vinintresserade konsumenten att få tag på dem, säger Anders Igel, sommelier och vinansvarig.

På sajten finns också ett utvalt kvalitetssortiment till dukningen av matbordet. Fokus ligger på ett fåtal artiklar från olika länder inom produktkategorierna dukar, porslin, keramik, glas, vintillbehör och andra viktiga tillbehör på bordet med influens från de stora vinländerna.

Mer om Fine wine & table: https://www.finewineandtable.se

Anders Igel kan nås genom att mejla info@finewineandtable.se
Ange telefonnummer för att bli uppringd.

PDF av Pressmeddelande


Fine wine & table med i Dagens Industri juli 2014

Fine wine & table med i Affärsvärldens magasin Platinum oktober 2013

Fine wine & table med i Affärsvärldens magasin Platinum juni 2013

Fine wine & table med i Affärsvärldens magasin Platinum maj 2013

Fine wine & table med i Affärsvärldens magasin Platinum april 2013

Fine wine & table med i Affärsvärldens magasin Platinum mars 2013

Fine wine & table med i Affärsvärldens magasin Platinum december 2012

Fine wine & table med i Affärsvärldens magasin Platinum oktober 2012

Fine wine & table med i Lantliv Mat & Vin nr 7 2011 med bestick Aloes från ALAIN SAINT JOANIS

Fine wine & table med i TV4 Nyhetsmorgon 18 april 2011

Fine wine & table med i Svenska Dagbladet 17 april 2011

Fine wine & table med i Drömhem och trädgård nr 14 2009

Vintillbehör MUNKA Sweden Läckö Ishink

Fine wine & table med i Damernas Värld nr 7 2010

Bestick ALAIN ST JOANIS Antique

© Fine wine & table Nordic 2010 | All rights reserved | info@finewineandtable.se | Design ID